Calvin Klein en Andy Warhol Foundation gaan samenwerken

Raf Simons, ontwerper van Calvin Klein, mag de komende 4 jaar kunst van Andy Warhol gebruiken in zijn collecties. Calvin Klein en de Andy Warhol Foundation hebben een overeenkomst gesloten om 4 jaar met elkaar samen te werken.

Tijdens de spring/summer 2018 show van Calvin Klein waren in enkele ontwerpen reeds kunst van Andy Warhol verwerkt. Onder de creaties waarvan Raf Simons gebruik mag maken, bevindt zich ook nooit eerder openbaar vertoond werk. Als tegenprestatie zal Calvin Klein de Andy Warhol Foundation financieel ondersteunen om hedendaagse visuele kunst te stimuleren.
Raf Simons is een kunstliefhebber. Eerder werkte hij al samen met Peter Saville, Sterling Ruby en het Robert Mapplethorne Estate.

De eerste campagne voor Calvin Klein ondergoed werd grotendeels in de Warhol stichting gedaan, waarbij hij, onder meer, de werken Skull, Elvis 11 Times, en Ambulance Disaster gebruikte.

Over Warhol zegt Simons dat Warhol alle kanten van de Amerikaanse beleving ving, inclusief de donkere kanten. Warhols vertelt met zijn kunst een waarheid over het land die je bijna nergens anders vindt. Reeds toen Raf Simons nog in dienst was van Dior, mocht hij al Warhol prints verwerken in de najaarscollectie 2013 van dat modehuis.

Calvin Klein in VOGUE US #205w39nyc

A post shared by NATASHA GOLDENBERGxTSUM (@ngxtsum) on

De Andy Warhol Foundation heeft eerder al samengewerkt met merken als Uniqlo en Comme des Garçons.

Creaties van Calvin Klein en van vele andere modehuizen en ontwerpers kun je vinden op Fashionandbusiness . Het is allemaal te koop en er zijn uiteraard, aanbiedingen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *