Investeerder eist dat Hudson’s Bay niet in Nederland wordt gevestigd

Investeerder “Land and Buildings”, in handen van Jonathan Litt, eist dat Hudson’s Bay het bedrijf terugtrekt uit Europa en dat het de winkelactiviteiten inkrimpt. Als Hudson’s Bay aan deze eis zou voldoen, zou de opening, over enkele weken, van de eerste Hudson’s Bayvestiging in Nederland en de geplande opening van nog 9 andere vestigingen, geen doorgang vinden.

Het bedrijf is bezig met, in totaal 10 Hudson’s Bayfilialen in Nederland, waarvan een deel in voormalige V&D-panden zal worden gevestigd.
De Canadese keten is zelfs een samenwerking aangegaan met La Place, de restaurantketen die eerst in de V&D-filialen was gevestigd.

In april maakte Hudson’s Bay bekend 425 miljoen dollar te investeren in Europa.
Onder meer dus 10 filialen in Nederland, maar ook in het Galeria Kaufhof in Duitsland.

Hudson’s Bay is overigens niet van plan de eis van Jonathan Litt in te willigen.
CEO Jerry Storch stelt dat de toewijding aan de Europese markt en de investeringen in Europa sterker is dan ooit.
“Terwijl de zaken langzamer gaan dan we hadden gehoopt, gezien de uitdagende marktomstandigheden voor textiel en warenhuizen wereldwijd, hebben we een visie voor de lange termijn”, aldus Jerry Storch.
En dat is ook van toepassing voor Nederland. De opening van de Nederlandse filialen blijven dan ook op de planning staan.

💜💙❤️💚

A post shared by しょーか (@shoka__xx) on

Naast het terugtrekken uit Europa en het inkrimpen van de winkelactiviteiten, eist Jonathan Litt ook dat het Saks 5th Off-merk van de keten wordt verkocht.
Door dit alles zouden de aandelen van Hudson’s Bay meer waarde krijgen volgens de investeerder.

Land and Buildings van Jonathan Litt heeft 4,3 procent van de aandelen van Hudson’s Bay in handen. Jonathan Litt dreigt met juridische stappen en met het vertrek van verschillende bestuursleden, als Hudson’s Bay niet aan zijn eisen voldoet.

Zoals gesteld, gaat Hudson’s Bay niet op de eisen in, continueert het de plannen voor Europa en Hudson’s Bay opent in 2018 nog minstens één filiaal van het Saks 5th Off-merk, in plaats van dit merk te verkopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *