Mode en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden…

Leer is al zo’n vijftig jaar niet meer weg te denken op de catwalks. In de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw traden bijvoorbeeld bijna alle toonaangevende vader-landse popmuzikanten op in lederen kledingstukken. Shocking Blue, Earth and Fire, Golden Earring, Luv, en de Dolly Dots, ze droegen allemaal lederen pakjes. “Mode is een onderdeel van de muziek. Bepaalde bands hebben hun uitstraling aan hun kleding te danken. Ook in mijn tijd kwam het leer op. Het gevoel was: “Iedereen moet in het leer”. Zo ontstond ook in 1979 het opvallende metallic blauwe leren pakje van Jerney Kaagman van Earth and Fire, met applicaties en brede schouders, gemaakt van een soort op leer geperst folie.

Ride or die kinda love

A post shared by Josefine H. J (@josefinehj) on

Leer is al een tijd een hot item maar de trend lijkt zich steeds verder uit te breiden. Inmiddels verspreiden vele bloggers al leren broeken jasjes en rokken die de trends van de catwalk vertalen naar de straat! En laten we nou eerlijk zijn, wie wil er nou geen mooie leren broek of jasje in de kast hebben hangen. En ik denk ook dat iedereen dit modeitem wel kan waarderen. Je kan het ook op zoveel manieren combineren, waardoor het bij iedereen wel mooi kan staan.

Natuurlijk kun je de leren legging of leren broek op heel veel verschillende manieren combineren. Net zoals bij een jeans. Je kunt er mooie hakken onder dragen maar ook leuke booties of sneakers. Wat ook zeker leuk kan zijn en zorgt voor een stoerdere uitstraling, is een leren biker jacket. Je draagt dan leer op leer. En vergeet ook niet, om met kleuren te spelen. Zo creëer je alsof je zo van de runway komt?

Windy AF today in New York 🤣 #TheBlondeSaladGoesToNewYork

A post shared by Chiara Ferragni (@chiaraferragni) on

Kijk mee hoe het door de bloggers wordt gedragen, ter inspiratie!

There is no product to show There is no product to show There is no product to show

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *